Tšurov: suurtest rikkumistest valimiskampaania ajal ei teatatud

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Tsurov näitab ajakirjanikele etalonina loodud valimisjaoskonda ja selle rekvisiite.
Vladimir Tsurov näitab ajakirjanikele etalonina loodud valimisjaoskonda ja selle rekvisiite. Foto: SCANPIX

Venemaa keskvalimiskomisjon ei täheldanud presidendivalimiste kampaania ajal tõsiseid seadusrikkumisi, kinnitas komisjoni juht.

Vladimir Tšurov rääkis Võborõ-2012 (Valimised -2012) informatsioonikeskuses, et valimiskampaania möödus rahulikult ja nendeni hääletuse ettevalmistamist puudutavaid kaebusi ei laekunud, vahendas RIA Novosti.

«Kõik saabunud kaebused puudutasid agitatsiooni, üks kandidaat kaebas teise peale. Mitte ükski ei puudutanud pääsemist meediasse. Kõik need, kes tahtsid meedias esineda, said seda ka teha,» jutustas ta.

Me saime ja kontrollime korrakaitsejõududelt saadud teavet selle kohta, et üks välismaalt finantseeritav ühiskondlik organisatsioon volitas oma esindajaid kahes regioonis Siberis ostma valijakaarte, mis võimaldavad hääletada suvalises valimisjaoskonnas, rääkis Tšurov.

Informatsiooni kontrollitakse, viiakse läbi uurimistoimingud, kogu riigis kerkis taolisi juhtumeid esile 11, lisas keskvalimiskomisjoni esimees.

«Üksikud provokaatorid, kes ostavad inimestelt kõnealuseid tõendeid, ei saa ei kuidagi kasutada,» rõhutas Tšurov.

Ta tuletas meelde, et seekord on kõigis valimisjaoskondades veebikaamerad. «See on eksperiment, mis viiakse Venemaal läbi esimest korda ja seega ei saa välistada, et ette võib tulla tehnilisi apsakaid.»

Tšurov rääkis, et Venemaa homseid presidendivalimisi on sõitnud kajastama 685 rahvusvahelist vaatlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles