Ukraina kinnitas vastupealetungi algust Hersoni oblastis (7)

Copy
Ukraina iseliikuv suurtükk andmas tuld Vene vägede pihta Harkivi oblastis juuli lõpus.
Ukraina iseliikuv suurtükk andmas tuld Vene vägede pihta Harkivi oblastis juuli lõpus. Foto: Evgeniy Maloletka / AP / Scanpix

Ukraina lõuna väejuhatuse pressiesindaja Natalja Humenjuk kinnitas täna, et Ukraina alustas kauaoodatud vastupealetungi Hersoni oblastis.

«Alustasime täna ründetegevusega erinevatel suundadel, sealhulgas ka Hersoni oblastis,» ütles Humenjuk Ukraina väljaandele Suspilne. Viimased kaks kuud on spekuleeritud, et ukrainlastel on plaanis suurem vasturünnak Hersonis oblasti vabastamiseks Vene vägedest.

Humenjuk sõnas, et Ukraina hiljutised löögid Venemaa lõunapoolsetele varustusteedele on vaenlast vaieldamatult nõrgestanud. Ta lisas, et viimase nädala jooksul on Ukraina väed hävitanud enam kui kümme Vene laskemoonaladu.

Samas ei avaldanud Humenjuk tänases teabetunnis Ukraina relvajõudude võimaliku lõunasuunalise pealetungi kohta üksikasju. «Eelkõige peaksite praegu teadma, et igasugune sõjaline operatsioon vajab vaikust. Ja see, et rindeuudised sellist elevust tekitavad, on tegelikult hübriidsõja, teabesõja oludes väga vale,» sõnas Humenjuk.

«Mõistke, et igasugune tegevus, isegi kui see on väga innustav, tuleb viia loogilise lõpuni, alles siis saab see olla tõhus. Seetõttu on uudis innustav, aga edaspidi tuleb olla kannatlik ja mõista väeosade ja tegevuse järjestuse reegleid,» ütles ta.

Ukraina väed olla läbi tunginud Vene vägede esimesest kaitseliinist Hersonis ning ukrainlased olevat hävitanud Vene varustusteedena kasutusel olnud sillad. Meedia teadete kohaselt on vabastatud ka esimesed asulad.

Nn Donetski rahvavabariigi 109. polk olevat Hersoni oblasti alt taandunud ning Venemaa dessantväelased lahinguväljalt põgenenud. Hiljem kinnitas vaenlase üksuste lahinguväljalt põgenemist ka Humenjuk.

Vene vägede ühendusteed Hersoni oblastiga Dnepri jõe põhjakaldal on Ukraina vägede rünnakute tulemusena tõsiselt kahjustada saanud ning praegu ühendab Vene vägesid Hersoni oblastiga vaid kolm tehissilda.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles