VEREVALAMINE Iraan sulges piiri rahutuste küüsis Iraagiga ja Bagdadiga katkes lennuühendus

Postimees
Copy
Moqtada al-Sadrile lojaalse mässulise rühmituse Saraya al-Salam relvastatud liikmed täna Bagdadi nn rohelises tsoonis võitluses Iraagi julgeolekujõududega.
Moqtada al-Sadrile lojaalse mässulise rühmituse Saraya al-Salam relvastatud liikmed täna Bagdadi nn rohelises tsoonis võitluses Iraagi julgeolekujõududega. Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP / SCANPIX

Iraagi pealinnas Bagdadis jätkuvad teist päeva kokkupõrked rivaalitsevate jõudude vahel, mistõttu katkes lennuühendus linnaga ning naabermaa Iraan teatas maapiiri sulgemisest.

Vähemalt 23 inimest on saanud surma ja üle 380 vigastada rahutustes, mis puhkesid pärast seda, kui mõjukas šiiavaimulik Moqtada al-Sadri teatas eile, et lahkub poliitikast. Meedikute teatel on neil tulnud tohterdada nii kuulihaavu kui ka pisargaasi põhjustatud vigastusi, vahendas AFP.

Iraak on olnud kuid ilma valitsuse, peaministri ja presidendita, sest oktoobris valimised võitnud al-Sadri partei pole suutnud kindlustada enamust. Poliitilised pinged kulmineerusid eile, kui al-Sadri toetajad tormasid valitsushoonesse, misjärel vallandus vägivald al-Sadri poolehoidjate ning Iraani toetatud teiste šiiitlike rühmituste ja Iraagi julgeolekujõudude vahel.

Ööl vastu tänast toimus Bagdadi turvatud nn rohelises tsoonis mitu rünnakut valitsushoonete ja diplomaatiliste esinduste vastu. Iraagi sõjaväe teatel tulistati piirkonda neli raketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles