ÜLEVAADE Taani kroonprintsi poja koolis lokkas seksuaalne vägivald ja kius

Copy
Herlufsholmi internaatkooli peahoone Taani pealinnast umbes 80 kilomeetri kaugusel edelas Næstvedis. 
Herlufsholmi internaatkooli peahoone Taani pealinnast umbes 80 kilomeetri kaugusel edelas Næstvedis. Foto: Tqffe/Cc By-sa 4.0/Wikimedia Commons

Paljastused, et Taani ühes mainekaimas koolis kogesid õpilased vägivalda ja seksuaalset kuritarvitamist, on tekitanud riigis järellainetusi juba mitu kuud, samas kui õppeasutus eitab, et neil on käitumiskultuuriga laialdasi probleeme.

«Ma ärkan selle peale, et mind hoitakse kinni. Keegi hoiab mul silmi kinni ja keegi hoiab jalgu ja käsi ning keegi pistab sõrme mulle tagumikku,» kirjeldas üks varasem Herlufsholmi internaatkooli õpilane anonüümselt eliitõppeasutuses üle elatut mais TV 2 eetrisse läinud dokumentaalfilmis «Herlufsholmi saladused».

Pärast filmi linastumist on politsei saanud avalduse üle paarikümne ahistamis- ja kiusujuhtumi kohta. Lisaks filmis välja toodule on jõudnud Taani haridusametile kirjeldused, kuidas nooremaid õpilasi on sunnitud jooma vanemate uurini, neid on lämmatatud ja tiritud tualettruumi põrandale ning tehtud neile haiget aluspesu vägivaldselt tirides.

Tagasi üles