IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK Ukraina on Hersonis Vene okupantide jalgealuse kuumaks ajanud (1)

Igor Taro
Copy
Kohalik vaatab kahjustatud hoonet pärast raketirünnakut täna varahommikul Kramatorskis.
Kohalik vaatab kahjustatud hoonet pärast raketirünnakut täna varahommikul Kramatorskis. Foto: Kostiantyn Liberov/AP/Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 30.08: Ukraina väed jätkavad Hersoni operatiivsuunal vene okupantide jalgealuse kuumaks kütmist. Kuigi rinde edusammude kohta on lisainformatsiooni napilt, näitavad sagenenud raketilöögid venelaste sõjaliste objektide pihta, et ukrainlased võtavad asja väga tõsiselt. Venemaa põhilised kaasajooksikud Hersoni piirkonnas on kas surnud või sealt ammu lahkunud ohutusse kaugusesse.

Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmeil päeva alguse seisuga olid järgmised - ründajaid 47550 (+450), tanke 1954 (+7), soomukeid (+25), suurtükke 1079 (+19), raketiheitjaid 282 (+3), õhutõrjesüsteeme 151 (+2), lennukeid 234, helikoptereid 204 (+1), droone 847 (+3).

Statistilised numbrid näitavad aktiivset lahingutegevust ning tehnika ja suurtükkide numbrid viitavad sellele, et vene okupandid peaks maa-alasid kaotama. Neid kaudseid oletusi pole võimalik hetkel veel konkreetsete asulate täpsusega kinnitada, aga trend paistab Ukraina jaoks positiivne. Lennukite puudumine viitab, et väga massiivset õhutoetust vene okupantidel ilmselt pole ja see on seletatav ukrainlaste varasemate löökidega õhukaitse ja Krimmi lennuväljade pihta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles