Erdoğani liitlane astus maffiabossi süüdistuste peale tagasi

Copy
Tundmatu mees vaatab Istanbuli kohvikus veebist eksiilis elava süüdimõistetud Türgi maffiabossi Sedat Pekeri järjekordset videopostitust, milles too tihtipeale esitab väiteid Türgi presidendile lähedaste tipp-poliitikute ja -ametnike valgustkartvate tegude kohta.
Tundmatu mees vaatab Istanbuli kohvikus veebist eksiilis elava süüdimõistetud Türgi maffiabossi Sedat Pekeri järjekordset videopostitust, milles too tihtipeale esitab väiteid Türgi presidendile lähedaste tipp-poliitikute ja -ametnike valgustkartvate tegude kohta. Foto: UMIT BEKTAS / REUTERS / Scanpix

Türgi presidendi Recep Tayyip Erdoğani võimuerakonna kõrge liige astus riigist põgenenud maffiabossi korruptsioonisüüdistuste mõjul tagasi.

Varem süüdi mõistetud kurjategija Sedat Peker on saavutanud YouTube'is ja Twitter Erdoğani meeskonna süüdistamisega laialdase toetajaskonna ning heidab neile ette kõikvõimalikke kuritegusid narkoärist mõrvadeni.

Arvatakse, et 51-aastane Peker ise varjab end Araabia Ühendemiraatides. Tema Istanbuli luksusvilla konfiskeeriti eelmisel nädalal.

Peker ei tee saladust, et on maffiaboss ja väida, et tal on telefoni salvestatud tõendeid kõrgete ametnike kohta, kes ajavad asju Türgi allilmaga.

Tema videotel on YouTube'is miljonitesse ulatuv vaatajaskond.

Nädalavahetusel tegi ta Twitteris postituse, milles süüdistas mitut ametnikku börsifirmadelt altkäemaksu võtmises.

Üks neist oli Erdoğani erakonna AKP juhtkonda kuuluv Korkmaz Karaca, kes on presidendi majanduspoliitikanõukogu liige.

Karaca ütles Twitteris, et sotsiaalmeedias käima pandud ebamoraalne lintšimine kahjustab tema tervist ja perekonda.

«See lintšimine, mis on jõudnud minu kauni tütre ja naiseni, on hakanud mu tervist ohustama. Sellepärast astun ma ametist tagasi,» ütles poliitik teisipäeva õhtul.

Süüd ta omaks ei võtnud ja kinnitab, et ei ole maffiabossi nimetatud isikutega kunagi kohtunud.

Pühapäeval lahkus ametist üks teine Erdoğani nõunik, keda Peker oli süüdistanud.

Pekeri populaarsus tuleneb osalt tema oraatorivõimetest ja ausast ülestunnitusest, et on süüdi paljudes kuritegudes, milles ta valitsust süüdistab.

Opositsiooniparteid nõuavad Pekeri esitatud süüdistuste uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles