IGOR TARO UKRAINA PÄEVIK ⟩ Venemaa tegevust iseloomustab Tšernomõrdini ütlus: «Tahtsime paremini, aga välja tuli nagu alati»

Igor Taro
Copy
Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistuse poolt 31. augustil 2022 kättesaadavaks tehtud ja dateerimata videost võetud pilt näitab Vene mitmekordset raketisüsteemi Grad, mis tulistab tundmatus kohas Ukrainas.
Venemaa kaitseministeeriumi pressiteenistuse poolt 31. augustil 2022 kättesaadavaks tehtud ja dateerimata videost võetud pilt näitab Vene mitmekordset raketisüsteemi Grad, mis tulistab tundmatus kohas Ukrainas. Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT/EPA/Scanpix

UKRAINA PÄEVIK 31.08: olukord Ukraina rindel on nendel päevadel põhimõtteliselt muutunud – kui paari viimase kuu jooksul avaldasid edasitungimiseks survet vene okupandid, siis nüüd survestavad okupante olulisel määral ka ukrainlased ja seda eelkõige Hersoni oblastis Dnepri paremkaldal.

Kooliaasta algab Ukrainas siiski ärevalt. Kontaktõpe on võimalik vaid nendes koolimajades, kus on olemas varjendid õhuhäire puhuks. Lastele soovitatakse kooli kaasa panna vesi, mingi hulk esmatarbevahendeid, infoleht vanemate andmetega ja väiksematel ka kaisuloom, kuna võib juhtuda, et kestva õhuhäire tõttu ei saa koheselt koju tagasi pöörduda. See saab olema väga suur katsumus nii koolidele kui ka vanematele, kes oma lapsi igal hommikul kooli saadavad, lootuses, et nad on turvalises kohas. Mõelgem sellele teadmiste päeval.

Vene okupantide kaotused Ukraina peastaabi andmeil olid päeva alguse seisuga järgmised – ründajaid 47 900 (+350), tanke 1974 (+20), soomukeid 4312 (+18), suurtükke 1091 (+12), raketiheitjaid 285 (+3), õhutõrjesüsteeme 152 (+1), lennukeid 234, helikoptereid 204, droone 849 (+2).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles