Soome politseinikke süüdistatakse asüülitaotlejatelt jõuga pearättide maha rebimises (4)

Postimees
Copy
Pearätti kandvad mosleminaised. Foto on illustratiivne.
Pearätti kandvad mosleminaised. Foto on illustratiivne. Foto: Graham Hughes / The Canadian Press / ZUMA Press / Scanpix

Soomes süüdistatakse kokku seitset politseinikku ja turvatöötajat kahe varjupaika taotlenud mosleminaise kallal vägivalla tarvitamises ja neilt jõuga registreerimisfoto tegemise ajal pearäti maha rebimises.

Sel nädalal Kanta-Häme maakonna kohtusse jõudnud juhtum puudutab sündmusi 2017. aasta mais Hämeenlinna politseijaoskonnas, kus kaks mosleminaist olid end asüülitaotlejana arvele võtmas.

Naised keeldusid usule viidates pildistamise ajaks hidžaabi peast võtmast ning prokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt ei katnud pearätt seejuures nende nägu, vaid ainult juukseid ja kaela, vahendas uudisteagentuur STT.

Kohtualustest kuus on toona jaoskonnas viibinud politseinikud ja turvatöötajad, kellele on esitatud süüdistus ametikohustuste rikkumises ja kahes kallaletungis. Seitsmes süüdistatu on inspektor, kes prokuratuuri väitel andis korralduse vajadusel naiste hidžaabid jõuga eemaldada. Talle paneb prokuratuur süüks samuti ametikohustuste rikkumist ja lisaks kahele kallaletungile õhutamist.

Mõlemad naised avaldasid prokuröri koostatud süüdistusakti kohaselt pearäti eemaldamisele vastupanu, korrakaitsjad surusid neid jõuga vastu seina ning salli maha rebides põhjustasid neile valu ja muljumisjälgi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles