Prantsuse prokurör hoiatab kasvanud terroriohu eest (2)

Copy
Euroopa Liidu ja Prantsusmaa lipp lehvivad koos tuules.
Euroopa Liidu ja Prantsusmaa lipp lehvivad koos tuules. Foto: MICHEL EULER/AP/Scanpix

Prantsusmaal on kasvanud Iraagist ja Süüriast tulnud islamiäärmuslaste terrorirünnakute oht, hoiatas riikliku terrorismiprokuratuuri juht.

Prokurör Jean-François Ricard ütles uudistekanalile BFM TV, et terrorirünnakuid isikutelt, kes tulevad piirkondadest, kus terroristide tegutsevad, eriti Iraagi-Süüria piirkonnast, ei saa välistada.

Telekanal vestles prokuröriga enne kohtuprotsessi kaheksa inimese üle, keda kahtlustatakse seotuses 2016. aasta Bastille' päeva veokirünnakuga Nice's, milles hukkus 86 inimest.

Ekstremismioht on 2020. aastast saati kasvanud, ütles Ricard. «Oleme kahe aasta jooksul näinud, kuidas Islamiriik võtab territooriumi tükati tagasi, restruktureerib end,» seletas ta.

Ta tõi näiteks Islamiriigi liikmete jaanuarikuise rünnaku Kirde-Süürias Hassakeh's suvale vanglale, kus peeti islamiäärmuslasi.

Ohtu kujutavad endast ka Prantsusmaal terroriga seotud süüdistuste alusel vangi mõistetud isikud, kui nad taas vabadusse pääsevad, ütles Ricard.

«Väga sageli ei ole nad ühestki oma veendumusest loobunud,» ütles prokurör, kuid kinnitas, et neil hoitakse valvsalt silma peal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles