Vene rokilegendist tehti «välisagent» (1)

Copy
Ansambli „Mašina vremeni” liider Andrei Makarevitš ei usu, et Venemaa president kunagi tema arvamust kuulama hakkab. „Venemaal pole riigivõim kunagi kultuuritegelasi usaldanud,” seletab muusik. Foto: Mihhail Kolossok
Ansambli „Mašina vremeni” liider Andrei Makarevitš ei usu, et Venemaa president kunagi tema arvamust kuulama hakkab. „Venemaal pole riigivõim kunagi kultuuritegelasi usaldanud,” seletab muusik. Foto: Mihhail Kolossok Foto: Mihhail Kolossok

Vene justiitsministeerium täiendas reedel üksikisikutest «välisagentide» nimekirja, lisades sinna kuus inimest, teiste seas muusik Andrei Makarevitši.

Nimekirja kanti ka Ukraina ajakirjanik Dmõtro Hordon ja tema Vene kolleeg Katerina Gordejeva, samuti opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi liitlane Ivan Ždanov.

Ministeeriumi väitel osalevad need isikud Ukraina rahastatud poliitilises tegevuses.

Lisaks kanti nimekirja poliitikaanalüütik Fjodor Krašeninnikov ja Beeline'i asutaja Dmitri Zimini poeg Boriss Zimin.

Vene justiitsministeerium täiendas ka välisagentidest massimeedia nimekirja, lisades sinna telesaatejuhi ja sõumehe Mihhail Šatsi, Moskva linnavolikogu endise liikme Julia Galjamina, Novoza Gazeta toimetaja Kirill Martõnovi, ajakirjanikud Sergei Loiko ja Kirill Fjodorovi, politoloogi ja kommentaatori Sergei Medvedevi ning uudisteportaali Novosti (News).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles