Paet: Kadõrovi tagasiastumine pole eriti tõenäoline (4)

Sven Randlaid
, ajakirjanik
Copy
Urmas Paet.
Urmas Paet. Foto: Remo Tõnismäe

Tšetšeenia liidri Ramzan Kadõrovi sõnul kaalub ta tagasiastumist, kuid eurosaadik ja endine välisminister Urmas Paet ei pea seda kuigi tõenäoliseks.

Kadõrov rääkis Telegrami videopostituses muu hulgas, et juhib regiooni juba 15 aastat ning «näeb ka ise, et on liiga kauaks istuma jäänud».

«Sellepärast leian, et ka minul on tulnud aeg (lahkuda). Kuni mind pole minema aetud,» ütles Kadõrov.

Urmas Paet ütles Postimehele, et tema ei pea Kadõrovi vabatahtlikku lahkumist kuigi tõenäoliseks. On ju Kadõrov samalaadseid avaldusi teinud varemgi, näiteks 2016. aastal. «Nähtav põhjus selliseks avalduseks on varem olnud oma lähiringi lojaalsuse kontrollimine ning millegi kauplemine Putinilt,» märkis Paet.

Kadõrov on olnud innukas Ukraina-vastase sõja toetaja ning saatnud Ukrainasse tšetšeeni võitlejaid. Paeti sõnul on Venemaa presidendil Vladimir Putinil sõja jätkumisel selliseid liitlasi ka riigi sees vaja.

«Seega ei pea ma tõenäoliseks, et Kadõrov vabatahtlikult Tšetšeenia juhi kohalt lahkuks. Lisaks, milline saaks olla nii palju kuritegusid sooritanud tegelase tulevik ilma võimuta…,» resümeeris eksvälisminister.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles