Al-Qaeda Jeemeni haru avaldas video röövitud ÜRO töötajaga

Copy
Jeemeni Al-Qaeda võitlejad koos oma lipuga.
Jeemeni Al-Qaeda võitlejad koos oma lipuga. Foto: - / AFP

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda Jeemeni haru avaldas laupäeval videolõigu ÜRO töötajaga, kes rööviti sõjast kistud riigis enam kui kuue kuu eest, edastas islamistide veebitegevust jälgiv monitooringufirma SITE Intelligence Group.

Viis ÜRO töötajat rööviti Jeemeni lõunaprovintsis Abyanis veebruaris, kui nad olid teel sadamalinnast Adenist tagasi pärast välimissiooni lõpetamist, ütles toona ÜRO pressiesindaja Eri Kaneko AFP-le.

Laupäevases videosõnumis, mis oli väidetavalt salvestatud 9. augustil, kutsus Akam Sofyol Anam, keda SITE tuvastas Bangladeshi kodanikuna, ÜRO-d, rahvusvahelist kogukonda ja humanitaarorganisatsioone täitma tema vangistajate nõudmisi. Kusjuures neid ta ei esitanud.

Tema sõnul on tal tõsised tervisehädad, seal hulgas südameprobleemid, ja ta vajab viivitamatut meditsiinilist abi ning hospitaliseerimist.

Jeemeni konflikt on kestnud alates 2014. aastast, mil huthid vallutasid pealinna Sanaa. Aasta hiljem sekkus valitsuse poolel Saudi Araabia juhitud koalitsioon, millega teravnes humanitaarkriis.

Jeemeni kodusõda on nõudnud sadade tuhandete inimeste elu ja tõuganud miljonid nälja veerele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles