Prantsusmaa päästis ligi 190 Inglise kanalit ületada püüdnud migranti (4)

Copy
La Manche'i väina ületanud migrandid Inglismaal Kenti krahvkonnas laupäeval, 3. septembril.
La Manche'i väina ületanud migrandid Inglismaal Kenti krahvkonnas laupäeval, 3. septembril. Foto: Gareth Fuller / PA Wire / PA Images / Scanpix

Prantsuse ametnikud päästsid ligi 190 migranti, kes püüdsid ületada Inglise kanalit ehk La Manche'i väina, mis eraldab Prantsusmaa põhjaosa ja Inglismaa lõunapiirkondi.

Rannavalveamet Premar ütles avalduses, et laupäeva varahommikul võttis mereväe patrull-laev Prantsuse rannikualal peale 60 migranti.

Hiljem päästeti veel 50 inimest, kes toimetati tagasi Prantsusmaale.

Prantsuse poolsõjaväelised sandarmid kutsuti appi laupäeva hommikul, kui päästmist vajas 47 inimest riigi põhjaranniku lähistel. Hiljem päeval tuli sandarmitel päästa veel 29 inimest.

Kokku päästeti vähem kui 24 tunniga ligi 190 inimest, märkis Premar.

Üha rohkem ebaseaduslikke sisserändajaid püüab jõuda Inglismaale üle La Manche'i väina isevalmistatud paadikestel. Viimastel aegadel on mõlema riigi võimud suurendanud julgeolekumeetmeid ning nii Calais' sadamasse kui väina alt läbi mineva tunneli juurde on paigutatud täiendavaid julgeolekutöötajaid.

Meritsi väina ületamine on eriti ohtlik, kuna tegemist on maailma ühe tihedama liiklusega veeteega.

Prantsuse siseministeeriumi hinnangul üritas vahemikus 1. jaanuar kuni 13. juuni ületada kanalit umbes 20 000 inimest, mida on 68 protsenti enam võrreldes sama perioodiga mullu.

Briti valitsus avaldas sarnased arvud augustis. Kuu viimastel päevadel teatasid Briti võimud ühtlasi suurimast ühepäevasest rekordarvust inimestest, 1295 migranti, kes püüdsid Prantsusmaalt Suurbritanniasse jõuda, ent kes tabati.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles