Itaalia paremäärmuslaste juht: Venemaa-sanktsioonid ei toimi (1)

Copy
Itaalia paremäärmusliku erakonna Liiga esimees Matteo Salvini.
Itaalia paremäärmusliku erakonna Liiga esimees Matteo Salvini. Foto: IMAGO/Antonio Balasco / Scanpix

Itaalia paremäärmusliku erakonna Liiga juht Matteo Salvini vallandas debati arvamusavaldusega, et lääneriikide ennenägematud sanktsioonid Ukrainale kallale tunginud Venemaale ei toimi.

«Mitu kuud on möödas ning inimesed maksavad oma arvete eest kaks, kolm, isegi neli korda rohkem,» ütles Salvini raadiojaamale Rtl. «Ja pärast seitset kuud sõda jätkub ning Vene Föderatsiooni laekad täituvad rahaga.»

«Kas sanktsioonid toimivad? Ei. Täna on need, kellele sanktsioonid kehtestati, võitjad ja need, kes kehtestasid, põlvili,» kirjutas ta päev varem Twitteris.

«On ilmselge, et keegi Euroopas on teinud halva kalkukatsiooni. See strateegia tuleb ümber mõelda, et päästa Itaalia töökohad ja ettevõtted.»

Ukraina sõja algusest saadik järsult tõusnud energiahinnad on tekitanud majandusprobleeme paljudes Euroopa Liidu riikides, mis sõltusid enne sõda Vene gaasist.

Itaalia Demokraatliku Partei esimees Enrico Letta ütles Twitteris Salvini sõnu kommenteerides: «Ma arvan, et isegi (Vene president Vladimir) Putin ei oleks seda paremini öelnud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles