Venemaa premeerib Eestis toodetud roomiksõiduki tabajat miljoni rublaga (5)

Postimees
Copy
Ukraina endine president Petro Porošenko tellis oma hiljutisel Eesti-visiidil kaitsetööstusettevõttelt Milrem Robotics mehitamata roomiksõiduki THeMIS.
Ukraina endine president Petro Porošenko tellis oma hiljutisel Eesti-visiidil kaitsetööstusettevõttelt Milrem Robotics mehitamata roomiksõiduki THeMIS. Foto: Facebook

Venemaa sõjaväega seotud teadus-uurimiskeskus kuulutas välja miljoni rubla suuruse preemia sellele, kes toimetab Ukrainast nende kätte Eesti militaartehnika ettevõttes Milrem väljatöötatud mehitamata maastikusõiduki THeMIS näidise, vahendab rahvusringhääling

«Võtame teadus-uurimiskeskuse väljakutset komplimendina,» sõnas Milremi pressiesindaja Gert D. Hankewitz esmaspäeval ERR-ile.

Eestis toodetud robotsõiduk jõudis Ukraina üksuse käsutusse augusti lõpus. «Kuna tarne oli alles eelmisel nädalal, on veel liiga vara tulemustest rääkida. Kindel on, et haavatute transport on üks olulisemaid ja ka enim inimjõudu nõudvamaid tegevusi lahinguväljal, mis on ka kõrge ohutasemega,» ütles Milremi esindaja. 

Mida kujutab endast maastikusõiduk THeMIS?

THeMIs (Tracked Hybrid Modular Infantry System) on Eesti ettevõtte Milrem Robotics toodetud kaugjuhitav hübriidajamiga mehitamata roomiksõiduk, mis suurendab üksuse tulejõudu ning kaitset, võimaldades sõduritel jääda ohutusse kaugusesse.

Seda tüüpi sõidukile saab integreerida kaugjuhitavaid relvasüsteeme, alustades 12,7 mm kuulipildujast ja lõpetades tankitõrjerelvadega.​

Eestis toodetud THeMISeid on Milrem Roboticsilt ostnud juba 12 riiki, sh mitu NATO liiget. Ühe roomiksõiduki hind algab 300 000 eurost.

Allikas: Postimees

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles