Boris Johnson: ma olen võimendusrakett, kes on oma ülesande täitnud

Rachel Kaare Juudas
Copy
Briti peaministri Boris Johnsoni viimane ametikõne.
Briti peaministri Boris Johnsoni viimane ametikõne. Foto: Toby Melville / Reuters / Scanpix

Boris Johnson pidas Londonis täna oma viimase kõne Briti peaministrina ning kinnitas oma toetust uuele Suurbritannia valitsusjuhile Liz Trussile. 

«Minu ametiaeg osutus ootamatult teatevõistluseks, kus reeglid muutusid poole peal,» alustas Johnson oma kõnet täna hommikul. 

«Kui Putin arvab, et ta saab britte väljapressimisega mõjutada, ta eksib,» ütles ta ning lisas, et energiakriis on otseses seoses Venemaa agressiooniga Ukrainas. 

Ametist lahkuv peaminister Johnson lubas, et tervishoiusüsteemi tuleb juurde 50 000 uut medõde, poolt riigi elektritarbimisest hakkab katma tuuleenergia ning igal aastal ehitatakse üks tuumareaktor. 

«Ma olen juhtinud selguse ja autoriteediga ning loonud suurepärase ja tugeva vundamendi,» lisas Boris Johnson. 

«Kui Dylan [peaministri koer – toim] ja Larry [peaministri residentsis elav kass – toim] saavad omavahel hakkama, on ka Konservatiivsel parteil lootust,» sõnas peaminister oma viimases kõnes. 

«Ma olen nagu võimendusrakett, kes on oma ülesande täitnud ning nüüd maandun teadmata asukohta Atlandi ookeanis,» naljatas Johnson oma hüvastijätukõnes. «Ma olen loonud teeraja heaollu.»

Boris Johnson määrati ÜK peaministriks Theresa May mantlipärijana 24. juulil 2019. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles