Moskva oblastis anti peksa hääletust jälginud vaatlejatele

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahulik meeleolu valimisjaoskonnas Moskvas.
Rahulik meeleolu valimisjaoskonnas Moskvas. Foto: Raigo Pajula

Moskva oblastis asuvas Železnodorožõi linnas asuvas valimisjaoskonnas nr 530 anti peksa kahele vaatlejale, kirjutab Facebookis Deniss Botškarjov.

Tema väitel nägid juhtunut pealt liikluspolitsei patrullteenistuse kaastöölised, kes aga juhtunusse ei sekkunud, vahendas lenta.ru.

Presidendivalimistel vaatlejatena osalenud mees ja naine aeti valimispunktist minema. Nad läksid seetõttu piirkondliku valimiskomisjoni, et esitada kaebus. Hoonest väljusid aga mingid inimesed, kes võtsid vaatlejatelt foto- ja videoaparatuuri ning hakkasid neid taguma.

Botškarjovi andmetel oli varem samas valimisjaoskonnas klobitud veel kahte vaatlejat, keda «oli kuhugi tiritud». Oblasti politsei pole juhtunut kommenteeritud.

Täna varem oli Föderatsiooninõukogu spiiker Valentina Matvijenko öelnud, et seekordsed presidendivalimised püstitavad ilmselt rekordi kodanikualgatuse korras vaatlejaks hakanud inimeste arvu osas, vahendas portaal juga.ru. Vabatahtlikke ja valimiskomisjonide liikmeid, kes valimiste kulgemisel silma peal hoiavad, on ligi 1,5 miljonit.

Lisaks on Vene erinevate liikumiste ja ühiskondlike ühenduste esindajaid, kes valimisi jälgivad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles