KOHALIK VAADE Hispaania metsatulekahjud pakuvad Euroopale õppetunde (1)

Gregorio García Maestro
Copy
Hispaania kaitsejõudude tuletõrjujad kustutamas Valencias Les Userese maakonnas metsatulekahju 15. augustil. Ekspertide hinnangul keskendub valitsus liialt tulekahjude kustutamisele, mitte nende algpõhjuste lahendamisele. 
Hispaania kaitsejõudude tuletõrjujad kustutamas Valencias Les Userese maakonnas metsatulekahju 15. augustil. Ekspertide hinnangul keskendub valitsus liialt tulekahjude kustutamisele, mitte nende algpõhjuste lahendamisele. Foto: UME/AP/Scanpix

Hispaania sisemaa on muutunud aina kuumemaks, kuivemaks, tuleohtlikumaks ning mahajäetumaks kohaks, millel on keskkonnale kohutav mõju, mida riik saaks ennetavaid samme astudes vältida.

Augusti keskpaigaks olid Hispaania võimud registreerinud 45 suurt metsatulekahju, milles oli maha põlenud ligi 265 000 hektarit maad. Tegu on rekordiga, mis on pannud kõlama häirekellad ning ajendanud Pedro Sáncheze juhitud valitsust kehtestama erakorralisi meetmeid.

Hispaania on tänavu enim tulekahjudest laastatud riik Euroopa Liidus, kuid see nähtus pole omane ainult Hispaaniale. Euroopa metsatulekahjude infosüsteemi (EFFIS) andmetel oli ELis juuli lõpuks tulekahjudes põlenud ligi 600 000 hektari suurune ala, mis on mitu korda rohkem kui aastate 2006–2021 keskmine (150 000 hektarit).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles