USA tarnib Ukrainale veel 675 miljoni eest sõjavarustust (2)

Copy
Ameerika Ühendriikides toodetud mitmelasuline raketiheitja.
Ameerika Ühendriikides toodetud mitmelasuline raketiheitja. Foto: Fayez Nureldine / AFP / Scanpix

Liitlaste sõjaline toetus Ukrainale on lahinguväljal ära tasumas, ütles USA kaitseminister Lloyd Austin täna Saksamaal, juhtides uut kõnelusvooru Kiievi sõjalise toetamise suurendamiseks.

Uued relvatarned Kiievile hõlmavad laskemoona suurtükiväe raketiheitjate jaoks, vahendas The Washington Post anonüümset USA ametnikku ja lisas, et lisaks HIMARSi laskemoonale saadetakse militaarsõidukeid ja muud sõduritele mõeldud varustust.

USA Ramsteini õhuväebaasis peetavaid kõnelusi juhatab Ühendriikide kaitseminister Lloyd Austin. Kutsutud on rohkem kui 40 riigi ministrid ja sõjaväejuhid, samuti NATO peasekretär Jens Stoltenberg.

«Ukraina kaitsmise kontaktgrupi» viies kõnelusvoor korraldatakse ajal, mil president Volodõmõr Zelenskõi teatas, et Ukraina väed on Harkivi oblastis vabastanud Vene okupatsioonist mitu asulat.

Kiiev on korduvalt kutsunud liitlasi toetama Ukrainat suurema koguse raskerelvadega, kuna Ukraina ja Venemaa peavad laskemoonasõda. Olles ammendanud oma relvastuse, on Ukraina nüüd täielikult sõltuvuses Lääne sõjalisest toetusest.

Venemaa, kes on raskete sanktsioonide all, pöördus Põhja-Korea poole, et osta raketi- ja suurtükimürske, ütles Washington.

Üheks Ramsteini kohtumise teemaks on väljakutsed relvastuse tootmisel ja varude taastamisel. Eesmärk on vaadata, millised on riikide varud ning mida oleks vaja sõjatööstuselt tellida, ütles USA staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Mark Milley.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles