Briti meedia: kuninganna Elizabeth II on arstide järelevalve all

Rachel Kaare Juudas
Copy
Kuninganna Elizabeth II.
Kuninganna Elizabeth II. Foto: George Rogers / SIPA / Scanpix

Briti 96-aastane kuninganna on Šotimaal Balmoralis meditsiinilise järelevalve all, sest arstid muretsevad tema tervise pärast, teatas Buckinghami palee. 

Kõik kuninganna lapsed on kas Balmoralis või reisivad sinna, teavitas BBC kuninglik korrespondent Jonny Dymond.

«Sarnaselt kogu riigiga olen väga mures ja olen mõtetes kuninganna perekonnaga,» kirjutas Twitteris Briti parlamendi opositsiooniliider Keir Starmer.

«Pärast tänahommikust täiendavat hindamist kuninganna arstid muretsevad Tema Majesteedi tervise pärast ja soovitasid jääda tal meditsiinilise järelevalve alla,» öeldi ametlikus avalduses, kuid lisati, et kuninganna tunneb ennast praegu Balmoralis mugavalt. 

Mure kuninganna tervise pärast tekkis eile, kui kavandatud kohtumine edasi lükati.

Alamkoja spiiker Lindsay Hoyle katkestas energiateemalise arutelu, et saata kuningannale ja kuninglikule perekonnale oma kolleegide nimel parimad soovid, lisades, et kuninglik perekond on tema palvetes.

«Me kõik tunneme sügavat muret seoses teadetega Tema Majesteedi tervise kohta. Minu mõtted  on  kuninganna ja kogu kuningliku perekonnaga,» kirjutas Twitteris Šotimaa esimene minister Nicola Sturgeon. 

«Olgu Jumala kohalolek toeks ja lohutuseks Tema Majesteetile, tema perekonnale ja neile, kes teda Balmoralis hooldavad,» kirjutas Twitteris anglikaani kiriku juht peapiiskop Canterbury. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles