Pakistani politsei pidas kinni Taani saatkonna oletatavad ründajad

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taani suursaatkond Islamabadis pärast 2. juunil 2008 toimunud pommiplahvatust.
Taani suursaatkond Islamabadis pärast 2. juunil 2008 toimunud pommiplahvatust. Foto: AP / Scanpix

Pakistanis peeti kinni üheks meest, keda kahtlustatakse pommiplahvatuste seerias, mille sihtmärkide hulgas olid ka Taani suursaatkond Islamabadis.


Pakistani politsei teatel on meestel sidemeid nii islamistliku äärmusrühmitusega Taliban kui ka terrorivõrgustikuga Al-Qaeda, vahendas

AP

.



Oletatavad kurjategijad peeti kinni eile Põhja-Pakistanis Rawalpindis.

Korrakaitsejõudude kahtluste järgi on mehed seotud rünnakuga Islamabadis asuva välismaalaste seas populaarse itaalia restorani pihta eelmise aasta märtsis. Tookord hukkus türklasest abitöötaja ja sai viga 12 inimest, nende hulgas neli FBI liiget.

Lisaks sellele võivad nad olla seotud juunis 2008 Taani suursaatkonna juures toimunud autopommiplahvatusega, milles sai surma kaheksa inimest ja veel kolme enesetapuvõitlejate rünnakuga, mis nõudsid enam kui 20 inimelu.

Al-Qaedal on oma osa Taani esinduse ründamises. Rühmitus põhjendas seda Taani meedias ilmunud prohvet Muhamedi pilapiltidega.

Pakistani politsei väitel kavandasid kahtlusalused rünnakut 23. märtsil rahvuspüha tähistamiseks korraldatava paraadi pihta. Korravalvurid võtsid meestelt ära 100 kilo lõhkeaineid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles