Hersoni vastupealetung oli Ukraina desinformatsioonioperatsioon, mis valmistas ette pealetungi Harkivis (5)

Postimees
Copy
Vene sõdurite mahajäetud soomustatud lahingumasinad Ukraina relvajõudude vastupealetungi ajal Harkivis.
Vene sõdurite mahajäetud soomustatud lahingumasinad Ukraina relvajõudude vastupealetungi ajal Harkivis. Foto: UKRAINIAN ARMED FORCES/Reuters/Scanpix

Harkivi oblastis on Ukraina Sõjauuringute instuudi ISW hinnangul vabastatud üle 3000 ruutkilomeetri oma territooriumist. Ukraina eriüksuse Bohuni brigaadi pressiesindaja Taras Berezovets ütles The Guardianile, et Hersoni vastupealetung oli algusest peale suur desinformatsioonioperatsioon, mille eesmärgiks oli panna Venemaa oma vägesi lõunasse ümberpaigutama. 

Ukraina erivägede sõnul oli Ukraina lõunapoolne, palju kõneainet pakkunud pealetung Hersonis tegelikult desinformatsioonikampaania, mille eesmärgiks oli juhtida Venemaa tähelepanu Harkivi piirkonnas ettevalmistatavast tegelikust pealetungist kõrvale.

Ukraina väed jätkavad riigi kirdeosas ootamatut kiiret edasitungi, mille käigus nad on kolme päevaga tagasi võtnud üle kolmandiku okupeeritud Harkivi piirkonnast. Suurt osa Ukraina territoriaalsetest võitudest kinnitas eile ka Venemaa kaitseministeerium.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles