Kreml käsib uurida Hodorkovski süüdimõistmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Hodorkovski vabastamist nõudvad plakatid toodi nähtavale, kui mullu detsembri lõpus nõuti ausaid ja puhtaid valimisi.
Mihhail Hodorkovski vabastamist nõudvad plakatid toodi nähtavale, kui mullu detsembri lõpus nõuti ausaid ja puhtaid valimisi. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev käskis täna prokuröridel vaadata üle endise kütuseärimehe Mihhail Hodorkovski süüdimõistev otsus, teatas Kreml.

Peaprokurör Juri Tšaika peab 1. aprilliks põhjalikult uurima «Vene kodanike», seal hulgas Hodorkovski ja tema äripartneri Platon Lebedevi «süüdimõistvate otsuste legaalsust ja alust», teatas Kreml avalduses.

Korraldusega oli kaasas nimekiri 32 inimesega. Kreml ei andnud täpsemat informatsiooni, kuid lisas, et Medvedev tegi korralduse pärast kohtumist registreerimata opositsiooniparteide juhtidega 20. veebruaril.

Praeguseks hävitatud naftafirma Jukos eksjuht Hodorkovski vahistati 2003. aastal ning mõisteti süüdi maksupettustes. Tema toetajate sõnul oli vangistamise ajendiks ärimehe julgus rahastada toona presidendiametit pidanud Putini opositsiooni.

Mullu mõisteti Hodorkovski teisel protsessil süüdi nafta varastamises omaenda firmalt ning ta peab vanglasse jääma kuni 2016. aastani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles