Reznikov: Ukraina vastupealetung on sõja kolmas etapp

Copy
Ukraina kaitseminister Oleksi Reznikov.
Ukraina kaitseminister Oleksi Reznikov. Foto: ANDRE PAIN/AFP/Scanpix

Ukraina sõjas Venemaaga on alanud kolmas etapp, mille tegid võimalikuks lääne relvatarned, ütles Ukraina kaitseminister Oleksi Reznikov täna avaldatud usutluses Prantsuse ajalehele Le Monde.

«Vastupealetung on kolmas etapp Ukraina plaanides võtta lõunast ja põhjast alustades positsioonid tagasi,» ütles Reznikov.

Esimene etapp oli katse lõpetada Venemaa rünnakud, teise eesmärk oli stabiliseerida rinnet ja katsetada vastupanuvõimet.

«Meie armeejuhid on seoses partneritelt saadud relvadega välja töötanud plaani: alustasime HIMARS-i suurtükisüsteemidega, et ära lõigata vaenlase varustusteed ning hävitada kütuse- ja moonalaod,» ütles kaitseminister.

Reznikov lisas, et ka Prantsusmaa lubas hiljuti Ukrainale uut abipaketti.

«Ma ei saa üksikasju avaldada, kuid selle elemendid on väga head. Olen rahul,» ütles minister.

«Edasi läheb kõik seeriatena, episoodidena. Tuleb veel kaks samasugust episoodi nagu see,» ütles Reznikov usutluses. «See on kui lumepall, hakkab veerema ja veerema, muutub suuremaks ja suuremaks [..] ja me näeme maailma suuruselt teist armeed sunnituna taganema,» seletas ta.

Reznikov kordas, et Ukraina võit tähendab kõigi Venemaa poolt alates 2014. aastast hõivatud alade, ka Krimmi tagasisaamist.

Minister lisas, et Ukraina soovib ka: «selget dokumenti venelaste reparatsioonide kohta ning vastutust sõjakuritegude eest».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles