INTERVJUU ⟩ Aktivist Venemaalt: Lääs toitis fašistlikku diktatuuri, las nüüd külmub ise, aga selline asi tuleb lõpetada! (14)

Sergei Metlev
, Postimehe venekeelsete väljaannete peatoimetaja
Copy
Kodanik M stuudios Venemaa opositsionäär ja kodanikuaktivist Jevgenia Tširikova.
Kodanik M stuudios Venemaa opositsionäär ja kodanikuaktivist Jevgenia Tširikova. Foto: Mihkel Maripuu

Eestis elav ja töötav Venemaa keskkonnaaktivist Jevgenia Tširikova rääkis portaalile Rus.Postimees Venemaalt välja rändajate uuest lainest, viisakeeldude mõttetusest ja sellest, et eurooplased peaksid sel talvel pigem külmetama, aga lõpetama Putinile nafta ja gaasi eest maksmise. Tema arvates võimaldas just lääne raha Putinil diktatuuri üles ehitada ja sõja vallandada.

Oled rohkem kui korra osalenud Vilniuses toimuval Vaba Venemaa kongressi üritustel. Väljastpoolt vaadates jääb tunne, et paguluses viibivatel opositsioonipoliitikutel pole sageli ühist nägemust, nad lähevad tülli ja tundub, et vene emigratsioon on lõhenenud.

Aga mina tahaksin tänada nende foorumite korraldajaid. Kui oled ise nendel üritustel kohal, sa ei jälgi kähmlusi ega tülisid. Ja pärast loed sellest meediast. Ajakirjanikud vajavad draamat. Kirjutada sellest, et inimesed kohtusid ja milleski kokku leppisid, on igav. See on nagu Lev Tolstoil Anna Kareninas. Headest peredest on igav kirjutada, räägime tragöödiast.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles