Armeenia valitsus pöördus abi saamiseks ka Venemaa poole

BNS
Copy
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan
Armeenia peaminister Nikol Pašinjan Foto: AP/Scanpix

Armeenia Julgeolekunõukogu võttis vastu otsuse pöörduda ametlikult Venemaa, OSCE ja ÜRO Julgeolekunõukogu poole seoses sõjategevusega Aserbaidžaani piiril, teatas valitsuse pressiteenistus.

«Armeenia Julgeolekunõukogu kohtumisel, mida juhtis vabariigi peaminister Nikol Pašinjan, otsustati ametlikult pöörduda Venemaa, Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) ja ÜRO Julgeolekunõukogu poole seoses olukorraga Aserbaidžaani piiril,» edastati teadaandes.

«Julgeolekunõukogu koosolekul arutati järgmisi samme, et tõrjuda südaööl alanud Aserbaidžaani agressiivset tegevust Armeenia suveräänse territooriumi vastu,» lisati avalduses.

Ööl vastu tänast pidasid Armeenia ja Aserbaidžaani väed positsioonilahinguid, milles sai mõlemal poolel surma mitu sõjaväelast. Armeenia peaministri Nikol Pašinjani sõnul tulistasid Aserbaidžaani väed suurtükkidest mitmeid Armeenia piirkondi. 

Aserbaidžaani kaitseministeerium omakorda teatas, et armeenlaste diversioonigrupid üritasid öösel mineerida Aserbaidžaani piiril paiknevaid relvajõude, toimusid kokkupõrked ning on ka hukkunuid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles