Putini majandusfoorumil osalenud ärimees suri paadiõnnetuses

Postimees
Copy
Vene president Vladimir majandusfoorumil Vladivostokis.
Vene president Vladimir majandusfoorumil Vladivostokis. Foto: TASS HOST PHOTO AGENCY / SCANPIX

Nädalavahetusel suri Venemaa energiajuht Ivan Petšorin, kelle ametlikuks surma põhjuseks kuulutati kiirpaadist merre kukkumine. 

Kaug-Ida ja Arktika Arengu Korporatsiooni (ERDC) 39-aastane tegevdirektor Ivan Petšorin oli kiirpaadiga Jaapani meres asuva Russki saare ranniku lähedal sõitmas, kui ta üle parda kukkus. Petšorini surnukeha leiti veest eile.

Mõni päev varem oli Petšorin osalenud president Vladimir Putini poolt Vladivostokis korraldatud majandusfoorumil (Eastern Economic Forum). 

Arktika on Venemaa jaoks rikas nafta- ja gaasiallikas ning selle arendamist peetakse oluliseks sanktsioonide ja enneolematute majandusprobleemide keskel, millega Putini majandus seisab silmitsi Ukraina sõja tõttu, vahendab The Sun.

Petšorin vastutas ka lennundustööstuse eest kogu Venemaa idaosas.

«Ivani surm on korvamatu kaotus sõpradele ja kolleegidele, suur kaotus ettevõttele,» kirjutas ERDC oma veebisaidil.

Petšorini surm saabus kaheksa kuud peale tema endise ülemuse Igor Nosovi surma. Väidetavalt suri 43-aastane Nosov insuldi tagajärjel.

Alates aasta algusest on Kremliga seotud tippärimeeste surmajuhtumeid olnud terve rida ning kõik neist on klassifitseeritud kas enesetapuks või õnnetuseks, kirjutas Daily Mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles