Kõrgõzstan alustas piirialadelt laste, naiste ja vanurite evakueerimist

Copy
Kõrgõzstani vanur. Foto on illustratiivne.
Kõrgõzstani vanur. Foto on illustratiivne. Foto: XINHUA / ZUMA / SCANPIX

Kõrgõzstani võimud alustasid tsiviilelanike evakueerimist Tadžikistani piiri äärsetelt aladelt, ütles Kõrgõzstani Batkeni oblasti pressiesindaja Kunduz Žorobekova täna Interfaxile.

«Operatiivandmetel oli kell 11 Batkeni haiglas 18 Kõrgõzstani-Tadžikistani piiril kannatada saanut,» ütles ministeeriumi pressiesindaja. «Kõikjalt, kus käib tulevahetus, evakueeritakse tsiviilisikuid. Praegu on raske öelda, kui palju inimesi evakueeritakse, teatame hiljem täpsemalt. Evakueeritakse lapsi, naisi ja vanureid,» ütles Žorobekova.

Varem teatas Kõrgõzstani piirivalveteenistus, et Tadžikistan alustas hommikul kell 6 väike- ja rühmarelvadest Kõrgõzstani piiriteenistuse piirivalvekondade ja piirivalve positsioonide tulistamist Eki-Taši, Tšõr-Dobo ja Kum-Mazari ning Orto-Bozi piirkonnas. Hiljem alustati Batkeni piiriüksuse Kok-Taši piiriäärse eelposti vastutusalas miinipildujatest tulistamist.

Hiljem alustas Tadžiki pool Batkeni oblasti Leileki rajoonis Kulundu, Maksati ja Žanõ-Žeri ala tulistamisega. Selles piirkonnas paiknevad Kõrgõzstani sõjaväelased annavad vastutuld.

Praegu käivad relvastatud kokkupõrked kogu Kõrgõzstani-Tadžikistani riigipiiri perimeetril. Batkeni oblastivalitsuse esialgsetel andmetel on haavata saanud neli Kõrgõzstani sõjaväelast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles