Venemaa lisas Maksim Galkini välisagentide nimekirja

BNS
Copy
Tallinn, 07NOV 2016. Maksim Galkin galakontsert Nordea kontserdimajas. FOTO: TONI LÄÄNSALU/POSTIMEES
Tallinn, 07NOV 2016. Maksim Galkin galakontsert Nordea kontserdimajas. FOTO: TONI LÄÄNSALU/POSTIMEES Foto: Toni Läänsalu

Vene justiitsministeerium on lisanud tuntud meelelahutaja Maksim Galkini «välisagentidena» tegutsevate isikute nimekirja, kirjutas reedel portaal Meduza.

Justiitsministeerium väidab, et Vene estraaditähe Alla Pugatšova viies abikaasa Galkin on poliitiliselt aktiivne ja saab abi välisallikalt Ukrainalt.

President Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov ütles varem, et koomik, telesaatejuht ja laulja Galkin on üks artistidest, kes «on määrinud end sõna otseses mõttes täiesti kohatute ja vastuvõetamatute väljaütlemistega».

Galkini abikaasa Pugatšova sellesse nimekirja ei kuulu.

Maksim Galkin võttis pärast sõja algust korduvalt sõna Venemaa sissetungi vastu Ukrainasse. Pugatšova sel teemal avalikke avaldusi ei teinud.

Galkin oli üks esimesi aktiivseid Ukraina sõja vastaseid, seetõttu hakkas artistil Venemaal probleeme tekkima - tema kontserte ja reklaamilepinguid hakati tühistama. Varsti pärast seda lahkus Galkin ja tema perekond Venemaalt. Mõnda aega elas ta koos abikaasa ja lastega Jurmalas. Hetkel on pere Lätist lahkunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles