Zelenskõi ei välista Krimmi tagasisaamist diplomaatia abil (2)

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi andis reedel usutluse uudisteagentuurile Reuters.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi andis reedel usutluse uudisteagentuurile Reuters. Foto: Valentõn Ogirenko / Reuters / Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi ei välista Krimmi tagasisaamist diplomaatia abil, pealegi toetaks enamik ukrainlasi sellist viisi Venemaa annekteeritud ala naasmisel Ukraina koosseisu, vahendas portaal Unian laupäeval presidendi Facebooki lehel avaldatud usutlust uudisteagentuurile Reuters.

Zelenskõi sõnul pole muud lahendust, kui tagastada Krimm Ukrainale.

«Territooriumid on vaja deokupeerida. Võib juhtuda, et Krimm tagastatakse diplomaatiliste vahenditega. See võib juhtuda. Ja loomulikult toetaksid inimesed Ukrainas rohkem diplomaatilist viisi selle küsimuse lahendamiseks,» lausus ta.

Samas märkis president, et ei saa üksikasju avaldada ning ta ei tea, kes täpselt selle teema arutelu läbi viib.

«Milline ring inimesi seda teemat arutama hakkab? Ja millal? Ma ei oska praegu öelda,» ütles ta.

Kiievis käivitasid mullu 23. augustil enam kui 40 riigi ja rahvusvaheliste organisatsioonide esinduste juhid Krimmi platvormi. See moodustati eesmärgiga lõpetada rahumeelsete vahenditega Venemaa okupatsioon poolsaarel.

Tippkohtumise tulemusena võtsid osalejad vastu ühisdeklaratsiooni, mis annab ühemõttelise hinnangu Venemaa ebaseaduslikule ja agressiivsele tegevusele.

Deklaratsioonile allakirjutanud ei tunnusta Venemaa ebaseaduslikku Krimmi annekteerimist, võtavad kohustuse kaaluda edasise agressiooni korral täiendavaid poliitilisi ja diplomaatilisi piiravaid sanktsioone Venemaa vastu ning ühendada kõigi platvormiga liitunud riikide jõupingutusi Musta mere piirkonna julgeoleku ja stabiilsuse tugevdamiseks.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles