Euroopa Liidu asjade komisjonide esimeeste kohtumise fookuses on Ukraina

Postimees
Copy
Ukraina lipp
Ukraina lipp Foto: Pilt videost

Euroopa Liidu asjade komisjoni esimees Raivo Tamm on täna ja homme visiidil Vilniuses Leedus, kus kohtub Läti, Leedu ja Poola parlamendi Euroopa Liidu asjade komisjonide esimeestega. Arutelude keskmes on Ukraina ning energia julgeolekuga seotud küsimused.

Komisjoni esimehe Raivo Tamme sõnul on komisjonide esimeestel kavas vahetada arvamusi energiajulgeoleku teemal ning käsitleda väljakutseid seoses Ukraina ülesehitamisega.

«Ukrainas elavad inimesed peavad paratamatult igapäevaeluga edasi minema – lapsed koolis ja lasteaias käima. Seepärast on tähtis Ukraina ülesehitamisega tegeleda juba praegu,» toonitas Tamm. «Eesti keskendub Zõtomõri oblasti ülesehitamise abistamisele. Esimese sammuna on Eesti asunud ehitama puitmoodul-lasteaeda Ovrutši linna. Ülesehitamise kõrval on oluline, et Ukrainas viidaks ellu reforme, et valmistuda Euroopa Liiduga liitumiseks,» lisas Tamm.

Komisjonide esimeeste arutelu energia julgeoleku teemal toimub koos Leedu energeetikaministri Dainius Kreivysega. Visiidi käigus külastatakse Leedu elektri ülekandevõrku haldavat ettevõtet Litgrid ja päikesepaneele tootvat firmat Solitek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles