Pugatšova palus end lisada välisagentide nimekirja (14)

BNS
Copy
Alla Pugatšova
Alla Pugatšova Foto: ALEXANDER NATRUSKIN/REUTERS

Vene estraaditäht Alla Pugatšova taunis pühapäeval sotsiaalmeedias Venemaa sõda Ukrainas ja palus end lisada välisagentide nimekirja, kuhu varem oli nimetatud tema mees Maksim Galkin.

«Palun mind lisada mu armastatud riigi välisagentide nimekirja, sest olen solidaarne oma mehe, ausa, korraliku ja siira inimesega, tõelise ja äraostmatu Venemaa patrioodiga, kes soovib kodumaale õitsengut, rahumeelset elu, sõnavabadust, lõppu meie poiste hukkumisele illusoorsetel eesmärkidel, mis teevad meie riigi paariaks ja raskendavad selle kodanike elu,» kirjutas Pugatšova Instagramis.

Vene justiitsministeerium lisas reedel tuntud meelelahutaja Galkini n-ö välisagentidena tegutsevate isikute nimekirja. Ministeerium väitis, et Galkin on poliitiliselt aktiivne ja saab toetust Ukrainalt.

President Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov aga on öelnud, et koomik, telesaatejuht ja laulja Galkin on üks artistidest, kes on määrinud end sõna otseses mõttes täiesti kohatute ja vastuvõetamatute väljaütlemistega.

Galkin on pärast sõja algust võtnud korduvalt sõna Venemaa sissetungi vastu Ukrainasse. Ta oli üks esimesi aktiivseid Ukraina sõja vastaseid, seetõttu hakkas tal Venemaal probleeme tekkima ning tema kontserte ja reklaamilepinguid hakati tühistama.

Pugatšova ei olnud seni sel teemal avalikke avaldusi teinud.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles