VIDEO ⟩ Meeleavaldajad nõudsid Jerevanis Armeenia lahkumist KJLO-st (1)

BNS
Copy
Jerevan. Foto on illustratiivne.
Jerevan. Foto on illustratiivne. Foto: GLEB GARANICH / REUTERS

Armeenia pealinnas Jerevanis nõudsid sajad meeleavaldajad pühapäeval riigi lahkumist Moskva juhitavast Kollektiivse Julgeolekulepingu Organisatsioonist (KJLO).

Meeleavaldusel osalesid Armeenia Euroopa Partei esindajad eesotsas selle esimehe Tigran Hzmaljaniga ning erinevate läänemeelsete vabaühenduste juhid.

«Pärast Karabahhi sõda 2020. aastal avanesid paljude silmad. Venemaa ja Türgi sõlmisid 100 aasta eest lepingu, mida järgivad siiani. See on Armeenia-vastane leping, mille üks tulemusi oli Karabahhi kaotus. Kui lahkume KJLO-st ja Euraasia Majandusühendusest, ühineme NATO ja EL-iga, siis saame tagasi meie kaotatu, meie maa,» ütles Hzmaljan ajakirjanikele.

Protestijate sõnul võib Armeenia KJLO-st lahkumise korral saada sõjalist abi läänest.

Meeleavaldajad kogunesid USA lippude ning plakatitega, millel oli kiri Armeenia vajadusest KJLO-st välja astuda, ja hõikusid vastavaid loosungeid.

Lisaks tegi Armeenia Demokraatlike Jõudude Allianss, kuhu kuulub hulk parteisid ja vabaühendusi, avalduse, milles nõudis võimudelt KJLO-st lahkumist, liitlassuhete loomist läänega, ÜRO rahuvalvejõudude paigutamist Armeenia ja Aserbaidžaani piirile ning Vene telekanalite keelamist Armeenias.

Jerevanis viibib praegu kolmepäevasel visiidil USA kongressi esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi, kes süüdistas pühapäeval Aserbaidžaani Armeenia ründamises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles