Iraanis jätkuvad protestid moraalipolitsei küüsis hukkunud noore naise surma üle (3)

Copy
22-aastase Mahsa Amini pilt Iraani päevalehe kaanel. Tema surm moraalipolitsei küüsi jäämise järel on põhjustanud proteste nii Kurdistanis kui ka nüüd pealinnas Teheranis.
22-aastase Mahsa Amini pilt Iraani päevalehe kaanel. Tema surm moraalipolitsei küüsi jäämise järel on põhjustanud proteste nii Kurdistanis kui ka nüüd pealinnas Teheranis. Foto: Abedin Taherkenareh / EPA / Scanpix

Iraani pealinna Teherani mitmes ülikoolis puhkesid täna meeleavaldused seoses vahejuhtumiga, mille käigus nõndanimetatud moraalipolitsei pidas riietumisnormide rikkumise eest kinni noore naise, kes hiljem suri.

Sotsiaalmeedias levivatelt videotelt on näha, et paljud meelt avaldanud naised võtsid protestides peast hidžaabi. Tänavale tulnud inimeste vastu kasutasid võimud veekahureid.

Meeleavaldused korraldati päev pärast seda, kui politsei kasutas pisargaasi naise koduprovintsis Kurdistanis, et ajada laiali umbes 500 meeleavaldajat. Tollel meeleavaldusel lõhuti teadete järgi ka autoaknaid ning süüdati prügikaste, vahendas AFP.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles