Venemaa lihtsustab kodakondsuse saamist armees teenivatele välismaalastele (1)

Copy
Vene riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Andrei Kartapolov (keskel) 9. mai paraadil. Foto on illustreeriv.
Vene riigiduuma kaitsekomisjoni esimees Andrei Kartapolov (keskel) 9. mai paraadil. Foto on illustreeriv. Foto: Kirill Braga/Reuters/Scanpix

Venemaa riigiduuma võttis täna teisel ja kolmandal lugemisel vastu seadusmuudatused, mis lihtsustavad lepingu alusel sõjaväes teenivatel välismaalastel kodakondsuse saamist.

Muudatused esitasid saadikud kõigist fraktsioonidest, sealhulgas kaitsekomisjoni esimees Andrei Kartapolov.

Seaduse kohaselt on «välisriikide kodanikel, kes on sõlminud teenistuslepingu Venemaa relvajõududes, teistes väeliikides või koosseisudes vähemalt üheks aastaks», õigus saada Venemaa kodakondsus lihtsustatud korras, ilma et oleks vaja hankida elamisluba.

Senise seaduse järgi oli sõjaväes vaja lepingu alusel teenida vähemalt kolm aastat.

Lisaks tehakse muudatustega ettepanek lühendada viielt aastalt ühele aega, milleks sõduri, madruse, seersandi ja vanemana teenistusse astuva välisriigi kodanikuga sõlmitakse esimene teenistusleping.

Sahharovo migratsioonikeskus teeb koostööd Vene kaitseministeeriumiga, asutuse baasil luuakse taristu välismaalastele sõjaväeteenistusse astumiseks, ütles Moskva linnapea Sergei Sobjanin.

«Lähitulevikus paigutab Moskva linnavalitsus Sahharovosse täisväärtusliku taristu, et aidata Venemaa kaitseministeeriumil korraldada välisriikide kodanike sõjaväeteenistusse võtmist,» kirjutas Sobjanin Twitteris.

Sobjanin lisas, et linnateenistused teevad kõik vajaliku, et lepingute sõlmimine oleks kodanikele võimalikult mugav.

Sahharovo keskus on mõeldud migrantide töölevõtmisega seotud küsimuste lahendamise ühtseks aknaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles