Šveitsis sai kaksikute emaks 66-aastane naine

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Šveitsis sattus kohaliku ajakirjanduse kriitikatule alla 66-aastane naispastor, kes tõi ilmale kaksikud, teatab uudisteagentuur AFP.


Riigi idaosas Graubündeni kantonis elav naine, kelle nime pole avalikustatud, sai lapsed kehavälise viljastamise abil. Et protseduur on Šveitsis keelatud, käis ta selleks Ukrainas.

Lapsed aidati ilmale kahe nädala eest Šveitsis Churi haiglas keisrilõikega. Kõik kolm viibivad siiani haiglas arstide järelevalve all.

Ajaleht SonntagsBlick tsiteeris 66-aastaselt kaksikute emaks saanud naise sõnu: «On uskumatu, mida tänapäeva meditsiin suudab. Nüüd tahan ma seda sündmust nautida rahus.»

Ajalehe Le Matin kommentaator aga leidis, et see naine on isekas ja vastutustundetu, määrates kaksikud, kelle nimed on Joshua ja Michael oma teismepõlve veetma emale vanadekodus kohta tagades.

Sama leidis ka pastori naaber Grüschist, kes ütles SonntagsBlickile: «See on puhas isekus ega pole hea lastele.»

Genfi ülikooli haigla peaarst Olivier Irion ütles seda sündmust kommenteerides, et looduse piire tuleb austada ja terve mõistus peaks valitsema. Tohter leidis, et kehaväline viljastamine peaks olema mõeldud siiski vaid noorematele naistele, kellel on probleeme tavapärasel moel laste saamisega.

Grüschi asemeer Lorenz Casutt-Peng aga pidas seda sündmust tervitatavaks. «Lapsed on meie tulevik ning on hea, et nii neil lastel kui emal läheb hästi.»

Enne seda sündmust oli Šveitsi vanim sünnitaja olnud 64-aastane. Maailma vanima sünnitaja rekordit hoiab siiani India naine, kes sai kaksikud 70-aastaselt.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles