Läänekaldal Nabluse linnas puhkenud tulevahetused, kokkupõrked noorte palestiinlaste ja politsei vahel ning tulekahjude süütamine viitavad üha kasvavale kaosele, mis võib kontrolli alt väljuda.

Nabluse kesklinna muutumine sõjatsooniks leidis aset märkamatult, laupäeval oli olukord veel rahulik ning kohalikud elanikud olid tänavatel ja ajasid tavapäraselt oma asju, kirjeldas uudisteagentuur AFP.

Eile varahommikul viisid aga Palestiina Omavalitsuse julgeolekujõud läbi ootamatu operatsiooni, et pidada kinni islamistliku rühmituse Hamas kõrge liige Moussab Shtayyeh, mis vihastas paljusid Nabluse elanikke, kes süüdistavad omavalitsust Iisraeli marionetiks olemises ning Läänekalda okupatsiooni aktsepteerimises.

Vahetult pärast Hamasi liikme kinnipidamist puhkesid kokkupõrked. Noorukid loopisid julgeolekujõudude soomustatud sõidukeid kividega ning süütasid tänavatel tulekahjusid. Üle terve linna oli kuulda tulistamist, mis tekitas mure, et lahvatada võib uus ülestõus ehk intifada nagu 1987. ja 2000. aastal.

Kommentaarid
Copy