INTERVJUU Macroni liitlane Stéphane Séjourné: Putin tegi meid kõiki lolliks, ta valetas meile (3)

Copy
Euroopa peaks mõtlema rohkem tuumaenergia kasutamisele, et suurendada energiasõltumatust, leiab Uueneva Euroopa fraktsiooni juht Euroopa Parlamendis Stéphane Séjourné.
Euroopa peaks mõtlema rohkem tuumaenergia kasutamisele, et suurendada energiasõltumatust, leiab Uueneva Euroopa fraktsiooni juht Euroopa Parlamendis Stéphane Séjourné. Foto: Foto: Jean-Christophe Verhaegen/scanpix

Ukraina Euroopa Liidu liikmesuse vältimatu eeldus on sõja lõppemine, ütles Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni lähedane liitlane, Reformierakonna ja Keskerakonna kodufraktsiooni Uueneva Euroopa juht Stéphane Séjourné intervjuus Postimehele.

Emmanuel Macroni nn telefonidiplomaatia oli kahtlemata heade kavatsustega ja Volodõmõr Zelenskõi poolt heaks kiidetud. Aga kas tagantjärele võib öelda, et katse Vladimir Putini ambitsioone kõigutada oli võimatu missioon?

Sõja vältimiseks tuli teha kõik võimalik. Isegi kui oli väga õrn šanss konflikti vältida, pidid Saksamaa ja Prantsusmaa diplomaatiliselt proovima seda teha. Putin tegi meid kõiki lolliks, ta valetas meile. Peame hoidma diplomaatilised kanalid avatuna, et leida lahendus sõja lõpetamiseks, kuid me ei tohi Putini valede ja nõudmiste suhtes naiivsed olla.

Tagasi üles