Venemaalt toimetati kümme sõjavangi Saudi Araabiasse

Copy
10 sõjavangi saabumas Riyadhi lennujaama Saudi Araabias.
10 sõjavangi saabumas Riyadhi lennujaama Saudi Araabias. Foto: Saudi Press Agency/Reuters/Scanpix

Venemaa ja Ukraina vangivahetuse raames toimetati Saudi Araabiasse kümme sõjavangi, kelle hulgas on ka USA ja Ühendkuningriigi kodanikke, teatas kolmapäeval Saudi Araabia välisministeerium.

Vangide seas on samuti Rootsi, Maroko ja Horvaatia kodanikke, kes toodi Saudi Araabiasse Venemaalt ning Ar-Riyad valmistab ette nende ohutut transporti kodumaale, seisis avalduses.

Saudi kroonprints Mohammed bin Salman jätkab oma lubaduste täitmist humanitaaralgatuste osas Venemaa-Ukraina kriisi kontekstis, lisas ministeerium.

Saudi Araabia on tõrjunud USA survet suurendada naftatootmist, et leevendada Ukrainas peetava sõja tõttu puhkenud energiakriisi. USA president Joe Biden külastas Saudi Araabiat juulis, kuid Ar-Riyad koordineerib jätkuvalt oma tegevust naftakartelliga OPEC+, mida Saudi Araabia juhib koos Venemaaga.

Kolmapäevane avaldus ei täpsustanud, millal sõjavangid koju saadetakse.

Teisipäeval teatas Türgi president Recep Tayyip Erdoğan USA televisioonis, et Venemaa ja Ukraina nõustusid vahetama 200 vangi.

Erdoğan ei täpsustanud vangide vahetuse üksikasju, nimetas kõnealuseid isikuid «pantvangideks» ning ei öelnud, kui palju kumbki pool vabastab.

Teisipäeval kohtus kroonprints Mohammed ka Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi eriesindajaga, teatas Saudi meedia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles