VIDEO JA FOTOD Ukraina meedia: üle 200 Ukraina sõduri lasti vangistusest vabaks, nende seas üle saja Azovstali kaitsja

Postimees
Copy
Kuvatõmmis vangide vabastamise videost Ukraina kaitseministeeriumi ühismeedias.
Kuvatõmmis vangide vabastamise videost Ukraina kaitseministeeriumi ühismeedias. Foto: Kuvatõmmis videost

Ukraina presidendi personaliülem Andri Jermak teatas Ukraina meediale, et kolmapäeva hilisõhtul saadi vangistusest kätte 215 Ukraina sõjaväelast. Neist 108 olid Azovstali kaitsjad.

Ukraina rahvusringhäälingu korrespondentide sõnul toimus vangide vahetus Tšernihivi regioonis.

Vabastatute hulgas on ka Mariupoli politseipatrulli juht Mõhailo Veršinin, 36. brigaadi seersant Mõhailo Djanov ning hüüdnime «Linnuke» pälvinud naismeedik Katerõna Polištšuk.

Väidetavalt saatis Ukraina Venemaale vahetuseks aprillis kinni võetud Kremli-meelse ärimehe Viktor Medvedtšuki ning veel 55 Vene sõjaväelast.

Ukraina kaitseministeerium vahendab ühismeedias videot vangide vahetusest õhtupimeduses. 

«Me ainuüksi ei vabasta Ukraina territooriumi, vaid toome ka inimesi koju tagasi. Kangelased, kelle vaprus on inspireerinud tervet maailma, on vabad. Isegi sellisel päeval me peame ka meeles neid, keda siiani hoitakse okupantide poolt vangis. Me ootame. Me usume. Ka nemad saavad vabaks,» märkis ministeerium.

Ukraina ringhääling jagab ühismeedias pilte vabaduses viibivatest Azovi rügemendi komandörist Denõs Prokopenkost ja tema abist Svjatoslav Palamarist kui ka 36. brigaadi komandörist Serhi Volõnskõist.

Viis kõrgemat Azovi sõjaväejuhti viibivad Istanbulis.

Kolmapäeval varem teatas Saudi Araabia välisministeerium, et Venemaa ja Ukraina vangivahetuse raames toimetati Saudi Araabiasse veel kümme sõjavangi, kelle hulgas olid nii USA, Suurbritannia, Rootsi, Maroko kui ka Horvaatia kodanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles