Põhja-Korea eitab relvade ja laskemoona tarnimist Venemaale

BNS
Copy
Põhja-Korea liider.
Põhja-Korea liider. Foto: EPA/Scanpix

Põhja-Korea ei ole tarninud relvi ja laskemoona Venemaale ega kavatse seda ka teha, teatas neljapäeval riiklik uudisteagentuur KCNA.

USA teatas varem septembris, et Venemaa kavatseb paluda Põhja-Korealt abi oma varude täiendamiseks seoses sõjaga Ukrainas.

«Me ei ole kunagi toimetanud relvi või laskemoona Venemaale ning me ei kavatse teha seda ka edaspidi,» ütles Põhja-Korea kaitseministeeriumi esindaja KCNA-le saadetud avalduses.

Valge Maja riikliku julgeolekunõukogu esindaja John Kirby ütles varem sel kuul, et Washingtoni hinnangul võib Venemaa osta «miljoneid padruneid, rakette ja suurtükimürske».

Kirby rõhutas samas viitega USA luureandmetele, et hankeid ei ole veel lõpule viidud ning Ukrainast pole saadud ka tõendeid, et Vene väed oleksid kasutanud Põhja-Korea laskemoona.

Venemaa liitlane Põhja-Korea süüdistas neljapäevases avalduses USA-d selles, et Washington ja «muud vaenulikud jõud» on «levitanud kuuldusid relvatehingutest Venemaa ja Põhja-Korea vahel».

Pyongyang hoiatas Washingtoni, et see lõpetaks selliste väidete esitamise. Samas rõhutati, et Põhja-Korea on jätnud endale õiguse toimetada sõjalist varustust teistesse riikidesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles