Vene saatkond trollis Itaalia valimisi

Copy
Silvio Berlusconi ja Vladimir Putin 2015. aastal. Foto on illustreeriv.
Silvio Berlusconi ja Vladimir Putin 2015. aastal. Foto on illustreeriv. Foto: Alexei Druzhinin/Ria Novosti/AP/Scanpix

Märgina diplomaatilistest sidemetest või jultunud trollimisest postitas Venemaa saatkond täna, kolm päeva enne Itaalia valimisi Twitterisse fotod pea kõigist peamistest parteijuhtidest koos president Vladimir Putiniga.

«Venemaa ja Itaalia vaheliste suhete lähiajaloost. Meil on mõned mälestused,» kirjutas saatkond Itaalia valimiskampaania lõpus, kus kesksel kohal on Ukraina sõda ja Itaalia sidemed Moskvaga.

Ainus suurema erakonna juht, keda fotodel ei olnud, oli paremäärmuslaste liider Giorgia Meloni, kelle partei peaks tõusma pühapäeval toimuvatel üldvalimistel esikohale.

Ühel fotol olid Putin ja Itaalia ekspeaminister Silvio Berlusconi teineteise poole kummardunud, teisel aga Putinit kätlemas naeratava Enrico Lettaga, vasaktsentristliku Demokraatliku Partei juhiga.

Veel üks näitas Putinit seismas rändevastase Liiga liidri Matteo Salvini – Putini kauaaegse austaja, endise peaministri Giuseppe Conte, nüüd populistliku Viie Tähe Liikumise juhi ja endise Viie Tähe liidri, Itaalia praeguse välisministri Luigi Di Maio vahel.

Viimasel fotol oli näha Putinit, kes naeratades kätleb endise peaministri Matteo Renziga, kes nüüd juhib tsentristlikku parteid, kuigi Renzil näib olevat veidi ebamugav.

Itaalia praegune valitsus eesotsas peaminister Mario Draghiga on tugevalt toetanud Lääne sanktsioone Moskva vastu seoses Ukraina sõjaga.

Meloni on toetanud meetmeid ja Kiievisse relvade saatmist, kuid võitleb valimiste eel parempoolse liidu osana Salvini ja Berlusconi kõrval.

Salvini on sanktsioonide suhtes väga kriitiline, öeldes, et need kahjustavad Euroopat ja Itaaliat rohkem kui Moskvat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles