Süüria ranniku lähistel leiti merest 73 migrandi surnukehad

Copy
Päästjad otsivad Süüria ranniku lähedal uppunud laeval olnud inimesi.
Päästjad otsivad Süüria ranniku lähedal uppunud laeval olnud inimesi. Foto: - / AFP / Scanpix

Vähemalt 73 migranti uppus ja ligi 20 päästeti, kui laev, millega nad Liibanonist teele asusid, Süüria Tartusi sadamalinna lähistel põhja läks, ütles täna Süüria tervishoiuminister.

Alates 2019. aastast finanskriisis vaevlevast Liibanonist on saanud illegaalse immigratsiooni sillapea, kustkaudu lahkuvad nii oma kodanikud kui süüria ja palestiina põgenikud.

Neljapäeval Vahemerre uppunud väikse laeva pardal oli umbes 150 inimest, nii liibanonlasi kui süürlasi.

«Laevahuku ohvrite arv on tõusnud 73ni,» ütles Süüria tervishoiuminister Hassan al-Ghabash ja lisas, et 20 päästetule antakse arstiabi Tartusi haiglas.

Ellujäänute hulgas on viis liibanonlast, ütles Liibanoni transpordiministri kohusetäitja Ali Hamie.

«Ma arutan Süüria transpordiministriga mehhanismi surnukehade kättesaamiseks Süüriast,» lausus minister ja lisas, et otsimis- ja päästetööd jätkuvad.

Tartus on Süüria suurematest sadamatest lõunapoolseim ja asub Põhja-Liibanoni sadamalinnast Tripolist veidi rohkem kui 50 kilomeetrit (30 miili) põhja pool.

«Meil on käsil üks kõigi aegade suuremaid päästeoperatsioone,» ütles Süüria transpordiministeeriumi esindaja Sleiman Khalil.

«Katame suurt ala, mis ulatub piki kogu Süüria rannikut,» ütles ta ja lisas, et tööd raskendab tugev lainetus.

Süüria transpordiministeeriumi avalduses öeldakse, et ellujäänutelt kogutud teave viitab sellele, et laev asus teele Tripolist veidi põhja pool asuvast Miniyeh'st.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles