Vene väed ründasid Zaporižžjas elumaju ja taristut (1)

Copy
Raketirünnakus kannatada saanud hoone Zaporižžjas.
Raketirünnakus kannatada saanud hoone Zaporižžjas. Foto: Ukraina päästeteenistus / Reuters / Scanpix

Vene väed jätkasid täna rünnakuid Ukraina linnadele, samal ajal jätkuvad okupeeritud aladel nn referendumid Venemaaga ühinemiseks.

Zaporižžja kuberner Oleksandr Staruhh ütles, et Vene väed võtsid sihikule linna infrastruktuurirajatised ning üks rakett kukkus ka kortermajja, kus sai üks inimene surma ja seitse vigastada.

Rünnakutes teisele Ukraina piirkondadele said kannatada elumajad ja tsiviiltaristu.

Briti kaitseministeeriumi teatel on Venemaa võtnud sihikule Petšenihõ tammi Siverski Donetsi jõel Ukraina kirdeosas ning püüab seda puruks pommitada, et tekitada tulvad nagu varem Krõvõi Rihis, kus Inhuletsi jõe veetase ohtlikult tõusma hakkas.

«Ukraina väed liiguvad piki mõlemat jõge allavoolu,» teatas Briti kaitseministeerium. «Kuna Vene komandöridele teeb üha enam muret operatsioonide ebaedu, võivad nad teha katse rünnata tammide lüüse, et ujutada üle Ukraina vägede jõeületuskohad.»

Okupeeritud Ukraina aladel jätkuvad täna eile alanud libareferendumid Venemaaga ühinemise üle.

Nn rahvahääletused toimuvad viie päeva jooksul isehakanud Donetski ja Luhanski rahvavabariigis ning Vene okupatsioonivägede kontrollitavatel aladel Ukraina lõunaosas Hersoni ja Zaporižžja oblastis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles