Soul: Põhja-Korea katsetas ballistilist raketti

Copy
Põhja-Korea liider Kim Jong-un.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un. Foto: KCNA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea tulistas täna merre tuvastamata ballistilise raketi, teatas Lõuna-Korea sõjavägi vaid mõni päev pärast seda, kui USA tuumajõul töötav lennukikandja saabus piirkonda ühisõppustele.

«Põhja-Korea tulistas välja tundmatu ballistilise raketi,» ütles Lõuna-Korea staabiülemate ühendkomitee esimees pühapäeva varahommikul üksikasju täpsustamata.

Juba varem oli teatatud, et Pyongyang võib valmistuda ballistilise raketi tulistamiseks allveelaevalt.

Võimalikku ballistilise raketi katsetust kinnitas ka Jaapani rannavalveteenistus, mis hoiatas piirkonnas seilavaid laevu.

Jaapani avalik-õiguslik ringhääling NHK ütles, et objekt näis olevat langenud väljapoole Jaapani majandusvööndit.

Reedel sildusid tuumajõul töötav lennukikandja USS Ronald Reagan ja selle lahingurühma laevad Lõuna-Korea sadamalinnas Busanis.

Lõuna-Korea president Yoon Suk-yeol, kes astus ametisse mais, lubas pärast aastaid kestnud ebaõnnestunud diplomaatiat Põhja-Koreaga tema eelkäija ajal hoogustada ühiseid sõjaväeõppusi USA-ga.

USS Reagan osaleb sel kuul ühisõppustel Lõuna-Korea idarannikul.

Washington on Souli peamine julgeolekualane liitlane ja omab Lõuna-Koreas umbes 28 500 sõdurit, et kaitsta seda Põhja-Korea eest.

Kaks riiki on juba pikka aega korraldanud ühiseid õppusi, mis on nende sõnul puhtalt kaitseotstarbelised, kuid Põhja-Korea näeb neid harjutusi invasiooniks.

Lõuna-Korea ja USA ametiisikud on juba kuid hoiatanud, et Põhja-Korea liider Kim Jong-un valmistub korraldama järjekordset tuumakatsetust.

Isoleeritud režiim on katsetanud tuumarelvi alates 2006. aastast kuus korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles