Torm Fiona tuuseldas Kanada idaosa, rebides majadelt katuseid

Copy
Torm Fiona Channel-Port aux Basques'i linnas.
Torm Fiona Channel-Port aux Basques'i linnas. Foto: Rene Roy/Canadian Press/AP/Scanpix

Kanada idaosas maabus laupäeval võimas torm Fiona, võttes tuhandetelt majapidamistelt elektri ja paisates merre maju, politsei teatas «seninägematult» raevukast tuulest ja vihmasajust.

Newfoundlandi saarel pühkis torm politsei sõnul ookeani kaks naist, kellest üks päästeti ja teine on kadunud.

Saare edelatipus asuva Channel-Port aux Basques'i linna meer Brian Button kirjeldas telekanalile CBS News nähtut täieliku hävinguna. Tema sõnul oli torm suurem ja rängem kui ette kujutati.

Ajakirjanik Rene Roy märkis, et Channel-Port aux Basques'is ei ole keegi kunagi võimsamaid tuuli näinud. Tema sõnul on merre pühitud hulk maju.

Hilise pärastlõuna seisuga oli kogu piirkonnas elektrita jäänud ligi 500 000 kodu, kuna torm möllas ulatuslikul alal, langetas lugematul hulgal puid ja rebis hoonetelt katuseid.

«Elektriliinid on kõikjal maas,» ütles Halifaxi piirkondliku tuletõrje- ja hädaabiteenistuse ülem Erica Fleck CBC-le. «Teedel pole turvaline olla.»

Meteoroloogide sõnul on Fiona tuuled veidi vaibunud, kuid Kanadas maabudes küündis nende kiirus 130 kilomeetrini tunnis, üksikud iilid ligi 44 meetrini sekundis.

Torm maabus esmalt Nova Scotia provintsis kohaliku aja järgi kell kolm hommikul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles