Jaapanit räsis taifuun Talas, hukkunud on vähemalt kaks inimest

Copy
Taifuuniga Talas kaasnenud tulvaveed purustasid Shizuoka prefektuuris ühe silla.
Taifuuniga Talas kaasnenud tulvaveed purustasid Shizuoka prefektuuris ühe silla. Foto: HAMAMATSU CITY / JIJI PRESS / HANDOUT / Scanpix

Taifuun Talas tõi eile Jaapani keskossa paduvihma, mis vallandas tulvad ja maalihked, jättis tuhanded majapidamised elektri ja veeta ning nõudis vähemalt kahe inimese elu.

Shizuoka prefektuuri Kakegawa linnas hukkus eile mees, kelle maja maalihke tagajärjel kokku varises, ütlesid päästeametnikud.

«Teine mees oli (naaberlinnas Fukurois) autoga koduteel, kui veetase tõusis ja auto ilmselt seisma jäi. Mees püüdis jalgsi koju minna, kuid suri,» ütles piirkonna päästeamenik.

Shizuoka prefektuuri Kawanehoncho linnas on kadunud mees, kes kukkus autoga maanteel tema ees avanenud auku. Kolm inimest pääses õnnetusest kergete vigastustega.

Taifuun Talas tuuseldas Jaapani keskosa üleeile ja eile, tuues Shizuoka piirkonnas ööpäevaga üle 40 sentimeetri sademeid, ütles meteoroloogiaamet.

Eile hommikul hakkas torm raugema ja suundus tagasi Vaiksele ookeanile.

Paduvihmad vallandasid Shizuoka mägedes maalihkeid, mis jätsid laupäeval 120 000 majapidamist elektrita. Täna hommikuks oli Shizuoka ja Gifu piirkonnas 2910 maja ikka veel vooluta.

Shizuokas jäi 55 000 majapidamist ka kraaniveeta.

Jaapanis on taifuunid ja tugevad tormid suviti ja sügiseti sagedased.

Eelmisel nädalal nõudis taifuun Nanmadol Edela-Jaapanis nelja inimese elu ja 151 inimest sai vigastada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles