Meduza: Venemaa kavatseb sulgeda piirid sõjaväeteenistuse eas meestele (2)

Copy
Venemaalt saabuvad inimesed ootamas Mongoolias Altanbulagi piiripunktis 25. septembril. Kasahstani ja Mongoolia piiridel on Venemaa kodanike massilise sissevoolu tõttu ülekoormatud ning inimesed ootavad piiriületust tihti mitu tundi.
Venemaalt saabuvad inimesed ootamas Mongoolias Altanbulagi piiripunktis 25. septembril. Kasahstani ja Mongoolia piiridel on Venemaa kodanike massilise sissevoolu tõttu ülekoormatud ning inimesed ootavad piiriületust tihti mitu tundi. Foto: BYAMBASUREN BYAMBA-OCHIR/AFP/Scanpix

Venemaa kavatseb sulgeda piirid sõjaväeteenistuse eas meestele, et nad ei saaks mõjuva põhjuseta riigist lahkuda, kirjutas Lätis tegutsev vene uudisteportaal Meduza.

Meduza teatel põhineb uudis kahe Vene presidendi Vladimir Putini administratsioonile lähedal seisva allika andmetel.

Ühe allika sõnul jõustub riigist lahkumise keeld kolmapäeval.

Teise allika sõnul suletakse piirid pärast libareferendumite korraldamist Moskva kontrolli all olevate Ukraina alade Venemaaga ühinemise üle.

Reedel isehakanud Donetski ja Luhanski rahvavabariigis ning okupeeritud Hersoni ja Zaporižžja oblasti aladel alanud niinimetatud referendum peaks lõppema teisipäeva õhtul.

Riigist lahkumine oleks väeteenistuse eas meestel lubatud ainult spetsiaalse viisaga, mida tuleb taotleda kaitseministeeriumi ametnikelt.

Meduza uudist ei ole teised allikad veel kinnitanud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles