Vene võimud lubasid «vigadeparandust» seoses mobilisatsiooniga (4)

Copy
Mobiliseeritud istumas bussis Krasnodari sõjaväe värbamiskeskuse lähedal.
Mobiliseeritud istumas bussis Krasnodari sõjaväe värbamiskeskuse lähedal. Foto: AP/Scanpix

Vene võimud lubasid täna «vigadeparandust» seoses välja kuulutatud osalise mobilisatsiooniga, kui levisid teated, et teenistusse on kutsutud tudengid, eakad või haiged inimesed.

Näiteks Volgogradis saadeti väljaõppelaagrisse 63-aastane diabeetikust endine sõjaväelane, seda hoolimata halvast tervisest ja vaimsetest probleemidest. Uudisteagentuuri RIA Novosti teatel saadeti mees reede õhtul koju tagasi.

Samas piirkonnas sai kutse 58-aastane koolidirektor Aleksandr Faltin, kuigi tal puudub igasugune sõjaväe kogemus. Tema tütar postitas video, mis kiiresti levima hakkas. RIA teatel lubati mees dokumentide ülevaatamise järel uuesti koju.

Vene parlamendi ülemkoja spiiker Valentina Matvijenko kutsus täna üles kõiki kubernere, kes mobiliseerimiskampaaniaid juhivad, vältima vigu.

«Ebakorrektsed mobilisatsioonijuhtumid põhjustavad ühiskonnas ägedaid reageeringuid, ja õigustatult,» ütles ta Telegrami kaudu tehtud avalduses.

«Mõned arvavad, et raportite kiire esitamine (ülemustele) on tähtsam kui selle tähtsa missiooni korrektne elluviimine,» ütles ta. «See on vastuvõetamatu. Tagage see, et osaline mobilisatsioon toimuks täielikus vastavuses kriteeriumitega. Ja ilma ühegi eksimuseta,» lisas Matvijenko.

Leningradi oblasti kuberner Aleksandr Drozdenko ütles täba piirkondade juhtidele, et nad võtaksid kõik inimeste kaebused isikliku kontrolli alla ja tegeleksid nendega juhtumipõhiselt.

Vladimiri oblasti kuberner Vladimir Avdejev ütles eile, et kõik valesti mobiliseeritud saadetakse koju tagasi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles