ÜLEVAADE ⟩ Venemaa sulgeb mobilisatsioonieas meestele väidetavalt ülehomme piiri (1)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Venemaal mobiliseeritud mehed seismas eile rivis sõjaväe värbamiskeskuse juures Krasnodaris. 
Venemaal mobiliseeritud mehed seismas eile rivis sõjaväe värbamiskeskuse juures Krasnodaris. Foto: AP/Scanpix

Kaootiline mobiliseerimine Venemaal on kutsunud esile ka Kremlile lojaalsete poliitikute ja propagandameedia kriitika, samas kui president Vladimir Putini administratsiooni allikate väitel suletakse riigi piir suurele osale meestest ülehomme.

Üks presidendi administratsioonile lähedane allikas ütles eile väljaandele Meduza, et kõige tõenäolisemalt keelatakse mobilisatsioonieas meestel Venemaalt lahkumine kolmapäeval. Teine samuti Kremliga seotud allikas lisas, et piir pannakse kinni pärast seda, kui Ukraina okupeeritud Luhanski, Donetski, Hersoni ja Zaporižžja oblastis on lõppenud Venemaaga liitumise üle peetavad libareferendumid. Need on kavandatud kestma kuni homseni.

Allika sõnul viiakse seejärel sisse omamoodi väljasõiduviisad ehk Venemaalt lahkumiseks peavad mehed edaspidi saama loa sõjaväe värbamiskeskusest, vahendas Meduza.

Inimõigusadvokaat Pavel Tšikov jagas juba eile sotsiaalmeediakanalis Telegram fotosid dokumentidest, mida julgeolekuteenistus FSB annab piiril kätte osale mobilisatsioonieas meestele, kellel keelatakse riigist lahkuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles